Mangosteen Özellikleri
Mangosteen, lezzetli tadı ve yüksek Kredi hesaplama antioksidan içeriği ve diğer sıra dışı besinler için çok
takdir edilen bir meyvedir.
Mangosteen Özellikleri
1 Mangosteen nedir?
Mangosteen 2 Özellikleri
Mangosteen 3 Beslenme
bilgileri
Mangosteen ile 4 Önlemler
Mangosteen nedir?
Mangosteen veya mangosteen
(Garcinia mangostinoa), Endonezya'ya özgü tropik bir ağaçtır (10 ila 25 metre
yükseklikte) ve daha sonra tropik bölgelerde tanıtılmıştır. Avustralya'da 1850
civarında tanıtıldı ve güney Queensland ve Yeni Güney Galler'de dikildi, ancak
bunların hiçbiri hayatta kaldı.
Sonraki deneme tarlaları esas
olarak Queensland'ın kuzeyinde gerçekleştirilmiştir. Güneydoğu Asya'dan malzeme
ithal etmek için yoğun çaba harcanan 1970'lerde oldu.
Çok sert bir cilt ile kaplı
bir meyvedir. Sadece beyaz parçaların şeklini alan iç kısımları (sanki sarımsak
gibi) tüketir, lezzeti lezzetlidir.
Mangosten meyvesi, sulu ve
narin dokusu ve hafif büzücü tadıyla oldukça beğeni kazanır ve genellikle taze,
konserve veya kurutulmuş olarak tüketilir.
Mangosten meyvesi
karakteristik, hafif asit tadı vardır ve çeşitli vitamin ve mineraller içerir.
Meyveler taze yenir ve korunur veya işlenirse narin lezzetini ve hamur kıvamını
kaybeder.
Mangosteen Özellikleri
Mangosteen'in endikasyonları,
yararları ve özellikleri geniştir ve bu meyvenin tüketimi bu faydaları
sağlayabilirse de, çoğu çalışmaların sadece kabuğun özüyle (daha fazla
Xantelilerin olduğu yerlerde) gerçekleştirildiği de doğrudur. veya bütün
meyvenin özü (kabuk ve iç)
Alerjiler: Mangosteen özü, alfa-mangosteen Kredi hesaplama ve gama-mangosteen denilen ve histamin salınımını ve
prostaglandin E2 sentezini inhibe eden (bu nedenle iltihapla mücadele eden)
maddeler içerir.
Anti-inflamatuar: onun
xanthones anti-inflamatuar etkisinin sebebidir. Bu nedenle, enflamatuar
süreçlerin çoğunda bize yardımcı olabilir (artrit, romatizma, kas ağrısı, vb.)
Antioksidan: onun catechises
sayesinde mangosteen büyük antioksidan kapasitesi için öne çıkıyor. Bu,
yaşlanmaya ve herhangi bir dejeneratif sürece karşı ideal hale getirir.
Kardiyovasküler hastalıklar da kan damarlarına daha fazla elastikiyet verirken
yağların oksidasyonunu daha zor hale getirerek (kolesterole dönüşmelerini
önler) yarar sağlar çünkü kolesterolü düşürmemize ve kardiyovasküler kazaları
önlememize yardımcı olur.
Antidiyabetik: Glikozun
düzenlenmesini desteklediği ve insülin direncini azalttığı için tip II diyabet
durumunda çok yararlıdır. Aynı zamanda hipoglisemi süreçlerinde bize yardımcı
olabilir (tipik ruh hali ve enerji çökmeleri)
Zayıflama: Glukoz ve gıda
anksiyete ataklarını düzenleyerek, bir diyet veya yemek siparişini takip
etmemiz daha kolay olacaktır. Bu doygunluk etkisi obezite kaosunda bunu tavsiye
eder.
Enerji verici: heyecan verici
bir meyve olmaksızın enerji seviyemizi arttırır, böylece asteni veya kronik
yorgunluk durumunda iyi çalışırız.
Bağışıklık sistemini güçlendirir:
Mangosteen ekstresi, bazı kanser türlerinin büyümesini engellediği için birçok
teste tabi tutulur. Farklı enfeksiyon türlerinde bulunan virüs ve bakterilere
karşı savunmamızı geliştirmek faydalı olabilir. Ateş azaldığı için antipiretik
olarak da çalışır.
Solunum problemlerinde: Tekrarlayan Kredi hesaplama solunum yolu enfeksiyonlarında genellikle çok yardımcıdır
ve hatta anti-inflamatuar ve immün sistem güçlendirmesi sayesinde astım ve
tüberküloz gibi daha ciddi vakalarda yardımcı olabilir.
Sinir sistemi problemleri
için: anti-enflamatuar ve antioksidan etkisi ve triptofanın katkısı sayesinde,
endişe, cesaret kırılması ve hatta Alzheimer ya da bellek yetersizliği
vakalarında bile yardımcı olabilir.
Sindirim sistemi
anti-inflamatuar: bağırsak ve mide kronik iltihabı durumunda (asit, reflü, vb.)
Cilt problemleri:
Antioksidan, antienflamatuvar ve mikrobiyal etkisi sayesinde faydaları olur.
Bazı uzmanlar dermatit, sedef hastalığı, ciltte yağ ve mantar fazlalığı
vakalarında mangosteen önermektedir.
Mangosteen beslenme bilgisi
Bu meyve olağandışı aktif
maddeler bakımından çok zengin olduğu için öne çıkıyor:
onun katkısı Xanthoneların
hücre hasarının önlenmesinde serbest radikallerle savaşır yardımcı olan çok
büyük bir antioksidan kapasiteye sahip bazı bitkisel besinler şunlardır için
Mangosteen öne çıkmaktadır. mangosten yenilebilir kısmı da xanthonları içerir,
ancak gerçek etkinliği mangostin alfa ve dikkat çekiyor mangosten içeren
ksantonların birçok türleri arasında (biraz odunsu olduğu için yenilebilir) en
içeriğin kabuk içinde olmasıdır gama mangostin xanthone Garcinone E (bazı
çalışmalarda, HIV virüsü karşı etkinliklerini analiz ediyoruz) tümörler ve
kanser ile mücadelede çalışılmaktadır.
Mangosteen, kolesterol
oluşumunu önleyen hidroksisitrik asit (HCA) açısından zengindir.
Kinonlar ve Fenoller (mantar,
bakteri ve virüslere karşı)
Stilbenes ve catechisms
(antioksidanlar)
Aynı zamanda mangosteen bize
lif, kalsiyum, fosfor, potasyum, C vitamini ve B grubunun vitaminlerini verir.
Mangosteen ile Önlemler
Böylesine kendine özgü besin
maddelerindeki çok yüksek zenginlikleri, bazı önlemler almak zorundayız.
Diyabetik insanlar, glukoz düzeylerinin
çok düştüğünü veya bir şekilde değiştiğini görmelidir.
Akut iltihaptan muzdarip
insanlar, az miktarda alarak ve gözlemledikçe artış göstererek başlamalıdır.
Antikoagülan alıyorsak,
dikkatli olun (doktor veya uzmana
danışınız). Bu kontrendikasyonların
esas olarak mangosteen ekstraktını veya kabuğunu içeren konsantreleri alırsak
gözlemlendiğini netleştirmek çok önemlidir.
Yorumlar
Yorum Gönder