Mangosteen Özellikleri



Mangosteen, lezzetli tadı ve yüksek Kredi hesaplama antioksidan içeriği ve diğer sıra dışı besinler için çok takdir edilen bir meyvedir.
Mangosteen Özellikleri
1 Mangosteen nedir?
Mangosteen 2 Özellikleri
Mangosteen 3 Beslenme bilgileri
Mangosteen ile 4 Önlemler
Mangosteen nedir?
Mangosteen veya mangosteen (Garcinia mangostinoa), Endonezya'ya özgü tropik bir ağaçtır (10 ila 25 metre yükseklikte) ve daha sonra tropik bölgelerde tanıtılmıştır. Avustralya'da 1850 civarında tanıtıldı ve güney Queensland ve Yeni Güney Galler'de dikildi, ancak bunların hiçbiri hayatta kaldı.
Sonraki deneme tarlaları esas olarak Queensland'ın kuzeyinde gerçekleştirilmiştir. Güneydoğu Asya'dan malzeme ithal etmek için yoğun çaba harcanan 1970'lerde oldu.
Çok sert bir cilt ile kaplı bir meyvedir. Sadece beyaz parçaların şeklini alan iç kısımları (sanki sarımsak gibi) tüketir, lezzeti lezzetlidir.
Mangosten meyvesi, sulu ve narin dokusu ve hafif büzücü tadıyla oldukça beğeni kazanır ve genellikle taze, konserve veya kurutulmuş olarak tüketilir.
Mangosten meyvesi karakteristik, hafif asit tadı vardır ve çeşitli vitamin ve mineraller içerir. Meyveler taze yenir ve korunur veya işlenirse narin lezzetini ve hamur kıvamını kaybeder.
Mangosteen Özellikleri
Mangosteen'in endikasyonları, yararları ve özellikleri geniştir ve bu meyvenin tüketimi bu faydaları sağlayabilirse de, çoğu çalışmaların sadece kabuğun özüyle (daha fazla Xantelilerin olduğu yerlerde) gerçekleştirildiği de doğrudur. veya bütün meyvenin özü (kabuk ve iç)
Alerjiler: Mangosteen özü, alfa-mangosteen Kredi hesaplama ve gama-mangosteen denilen ve histamin salınımını ve prostaglandin E2 sentezini inhibe eden (bu nedenle iltihapla mücadele eden) maddeler içerir.
Anti-inflamatuar: onun xanthones anti-inflamatuar etkisinin sebebidir. Bu nedenle, enflamatuar süreçlerin çoğunda bize yardımcı olabilir (artrit, romatizma, kas ağrısı, vb.)
Antioksidan: onun catechises sayesinde mangosteen büyük antioksidan kapasitesi için öne çıkıyor. Bu, yaşlanmaya ve herhangi bir dejeneratif sürece karşı ideal hale getirir. Kardiyovasküler hastalıklar da kan damarlarına daha fazla elastikiyet verirken yağların oksidasyonunu daha zor hale getirerek (kolesterole dönüşmelerini önler) yarar sağlar çünkü kolesterolü düşürmemize ve kardiyovasküler kazaları önlememize yardımcı olur.
Antidiyabetik: Glikozun düzenlenmesini desteklediği ve insülin direncini azalttığı için tip II diyabet durumunda çok yararlıdır. Aynı zamanda hipoglisemi süreçlerinde bize yardımcı olabilir (tipik ruh hali ve enerji çökmeleri)
Zayıflama: Glukoz ve gıda anksiyete ataklarını düzenleyerek, bir diyet veya yemek siparişini takip etmemiz daha kolay olacaktır. Bu doygunluk etkisi obezite kaosunda bunu tavsiye eder.
Enerji verici: heyecan verici bir meyve olmaksızın enerji seviyemizi arttırır, böylece asteni veya kronik yorgunluk durumunda iyi çalışırız.
Bağışıklık sistemini güçlendirir: Mangosteen ekstresi, bazı kanser türlerinin büyümesini engellediği için birçok teste tabi tutulur. Farklı enfeksiyon türlerinde bulunan virüs ve bakterilere karşı savunmamızı geliştirmek faydalı olabilir. Ateş azaldığı için antipiretik olarak da çalışır.
Solunum problemlerinde: Tekrarlayan Kredi hesaplama solunum yolu enfeksiyonlarında genellikle çok yardımcıdır ve hatta anti-inflamatuar ve immün sistem güçlendirmesi sayesinde astım ve tüberküloz gibi daha ciddi vakalarda yardımcı olabilir.
Sinir sistemi problemleri için: anti-enflamatuar ve antioksidan etkisi ve triptofanın katkısı sayesinde, endişe, cesaret kırılması ve hatta Alzheimer ya da bellek yetersizliği vakalarında bile yardımcı olabilir.
Sindirim sistemi anti-inflamatuar: bağırsak ve mide kronik iltihabı durumunda (asit, reflü, vb.)
Cilt problemleri: Antioksidan, antienflamatuvar ve mikrobiyal etkisi sayesinde faydaları olur. Bazı uzmanlar dermatit, sedef hastalığı, ciltte yağ ve mantar fazlalığı vakalarında mangosteen önermektedir.
Mangosteen beslenme bilgisi
Bu meyve olağandışı aktif maddeler bakımından çok zengin olduğu için öne çıkıyor:

onun katkısı Xanthoneların hücre hasarının önlenmesinde serbest radikallerle savaşır yardımcı olan çok büyük bir antioksidan kapasiteye sahip bazı bitkisel besinler şunlardır için Mangosteen öne çıkmaktadır. mangosten yenilebilir kısmı da xanthonları içerir, ancak gerçek etkinliği mangostin alfa ve dikkat çekiyor mangosten içeren ksantonların birçok türleri arasında (biraz odunsu olduğu için yenilebilir) en içeriğin kabuk içinde olmasıdır gama mangostin xanthone Garcinone E (bazı çalışmalarda, HIV virüsü karşı etkinliklerini analiz ediyoruz) tümörler ve kanser ile mücadelede çalışılmaktadır.
Mangosteen, kolesterol oluşumunu önleyen hidroksisitrik asit (HCA) açısından zengindir.
Kinonlar ve Fenoller (mantar, bakteri ve virüslere karşı)
Stilbenes ve catechisms (antioksidanlar)
Aynı zamanda mangosteen bize lif, kalsiyum, fosfor, potasyum, C vitamini ve B grubunun vitaminlerini verir.
Mangosteen ile Önlemler
Böylesine kendine özgü besin maddelerindeki çok yüksek zenginlikleri, bazı önlemler almak zorundayız.
Diyabetik insanlar, glukoz düzeylerinin çok düştüğünü veya bir şekilde değiştiğini görmelidir.
Akut iltihaptan muzdarip insanlar, az miktarda alarak ve gözlemledikçe artış göstererek başlamalıdır.
Antikoagülan alıyorsak, dikkatli olun (doktor veya uzmana
danışınız). Bu kontrendikasyonların esas olarak mangosteen ekstraktını veya kabuğunu içeren konsantreleri alırsak gözlemlendiğini netleştirmek çok önemlidir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mandibular Symphysis Nedir?

Sinir Plexus nedir?

Nakit inek 'Nakit İnek' nedir?