Mandırasız kalsiyum açısından zengin besinler



Kalsiyum açısından zengin gıdalar düşünüldüğünde, her zaman süt ürünlerini hatırlarız, ama bunların en iyi ya da tek olan olmadığını bilmeliyiz.
Mandırasız kalsiyum açısından zengin besinler
1 İnsanların inek sütü içmesi şart mı?
2 Kalsiyum bakımından zengin gıdalar, mandıramsız
3 Kalsiyumun asimilasyonu
4 Kemiklerden kalsiyum kaybetmemize yardımcı olan nedir?
5 Ekstra bir ek ne zaman ihtiyacımız olabilir?
Kalsiyum vücudumuzdaki en bol Kredi hesaplama mineraldir ve kemikler ve dişleri korumak ve güçlendirmek için fosforla işbirliği içinde buna ihtiyacımız vardır.
Aynı zamanda kan pıhtılaşması, kalp fonksiyonlarında ve sinir sisteminde de yardımcı olur. Gerekli kalsiyumu almak dışında kalsiyumun doğru asimilasyonunu etkileyen bir dizi faktörü göz önünde bulundurmalıyız.
Her ülkeye bağlı olarak biraz değişmesine rağmen, İspanya'da, süt veren kadınlarda 1.500 mg'a ulaşan 800 mg kalsiyum alınması tavsiye edilir.
İnsanların inek sütü içmesi şart mı?
Anne insan sütü, inek sütünden daha az kalsiyum içerir ve hatta emziren bebekler, inek sütü içen bebeklerden daha iyi kalsiyum emer.
Günümüzde birçok bilimsel çalışma, inek sütünün alerjiler, astım, çocuk diyabet, mukusun artması ve toplanması, savunmamızın tükenmesi ve kronik yorgunluk gibi bazı sağlık sorunlarının katılımcılarından biri olduğunu göstermektedir.
John Hopkins pediatrik hastanesinin başı Dr. Oski, süt ürünleri diyetten çıkarıldığında astım ve sinüzit vakalarının iyileştiğini ve hatta ortadan kalktığını açıklıyor. Toronto'daki çocuk hastanesinin doktorları Hans ve Michael Dosch'un çalışmalarında, hayvan sütünün tüketiminin çocuk diyabetini nasıl artırdığını görebiliyoruz.
Aşağıda listelenen en iyi kalsiyum yönünden zengin besinler maksimum süt azaltmak ve yerine yukarıda maruz hastalıklara eğilimli olsa daha iyi inek sütü asimile edebilir kendi vücut tiplerine göre insanlar, sebze, bulunmakla birlikte .
Mandırasız kalsiyum açısından zengin besinler
Biz doğayı gözlemlemek için durdurursanız yeşil de bu yaprakları bize süt ürünleri için sahte ihtiyacının bir fikir verir böyle zürafalar, inekler, filler ya da at gibi büyük kemik yapılara sahip hayvanlar (kalsiyum ve magnezyum açısından zengin) beslemek görüyoruz Güçlü kemiklerimizi inşa etmek ve korumak için.
Bitki dünyasının içinde aşağıdaki kalsiyum Kredi hesaplama yönünden zengin besinler şunlardır: susam, Chia tohumu, haşhaş, badem, fındık, ceviz, brokoli, lahana, brokoli, lahana, tere, maydanoz ve baklagiller gibi sebzeler soya fasulyesi ve nohut gibi.
Kalsiyum açısından zengin diğer yiyecekler de algler. Pişmiş Hiziki yosunlarının bir çorba kaşığı sütünden daha fazla kalsiyum içerdiğini akılda tutmalıyız. Yüksek kalsiyum içeriğine sahip diğer algler kombu, wakame veya arame'dir.
Ispanak ve kakao önemli miktarlarda kalsiyum içeriyor olsa da, yüksek oksalat içerikleri bağırsak seviyesinde emilimini engeller.
Kalsiyum asimilasyonu
Vücudumuz sebze, tohum, kuruyemiş ve alglerden daha iyi kalsiyum emer. Bunun belirli miktarlarda fosfor içerdiğine inanılmaktadır.
Güneş banyosu faydalıdır çünkü vücudumuzun kalsiyum emilimini teşvik ederek D vitamini yapmasına yardımcı olur.
Her iki kalsiyum için vücudumuzun magnezyumun bir kısmına ihtiyacı vardır, çünkü her ikisi de kemiklerin mineralizasyon sürecine müdahale eder.
Magnezyum birçok önemli fonksiyona müdahale eder. Başlıca buğday tohumu, kelp, susam, bira mayası, kakao ve baklagillerde magnezyum bulabiliriz.
Kemiklerden kalsiyumu kaybetmemize yardımcı olan nedir?
Çok fazla hayvansal protein yemenin, öğünlere çok fazla tuz koyduğunu ve beyaz şekerin, idrar yoluyla kalsiyumun yok edilmesini artırdığını hesaba katmalıyız.
Rafine beyaz şeker ve diğer rafine gıdalar (beyaz unlar gibi) ancak mineraller içerir. Bu tür besinleri tükettiğimizde vücudumuzun metabolize edilmesi için kemiklerimizden "almak" olan kalsiyum ve magnezyum gerekir.
Uzun vadede, eğer diyetimiz bu tür bir rafine diyete dayanıyorsa, vücudumuz bir magnezyum ve kalsiyum açığı oluşturacak ve sonuçlarına katlanacaktır.
Ek bir ek ne zaman ihtiyacımız olabilir?
Fazlalık, diğer birçok alanda olduğu gibi, sorunlara neden olabilir. Böylece, çok fazla kalsiyum alırsak, demir ve çinko açığını artırabilir, böbrek taşı oluşumu riskini artırabilir veya kardiyovasküler sistemde Kredi hesaplama birikebilir.

İdeal olan:
Önerilen miktarlara mümkün olduğunca yaklaşın.
Bitkisel kökenli kalsiyum bakımından zengin yiyecekler alın.
Diyetimiz, kalsiyumun doğru asimilasyonu için magnezyum, fosfor ve D vitamininin iyi katkılarına sahiptir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mandibular Symphysis Nedir?

Sinir Plexus nedir?

Nakit inek 'Nakit İnek' nedir?