Mandırasız kalsiyum açısından zengin besinler
Kalsiyum açısından zengin
gıdalar düşünüldüğünde, her zaman süt ürünlerini hatırlarız, ama bunların en
iyi ya da tek olan olmadığını bilmeliyiz.
Mandırasız kalsiyum açısından
zengin besinler
1 İnsanların inek sütü içmesi
şart mı?
2 Kalsiyum bakımından zengin
gıdalar, mandıramsız
3 Kalsiyumun asimilasyonu
4 Kemiklerden kalsiyum
kaybetmemize yardımcı olan nedir?
5 Ekstra bir ek ne zaman
ihtiyacımız olabilir?
Kalsiyum vücudumuzdaki en bol
Kredi hesaplama
mineraldir
ve kemikler ve dişleri korumak ve güçlendirmek için fosforla işbirliği içinde
buna ihtiyacımız vardır.
Aynı zamanda kan
pıhtılaşması, kalp fonksiyonlarında ve sinir sisteminde de yardımcı olur.
Gerekli kalsiyumu almak dışında kalsiyumun doğru asimilasyonunu etkileyen bir
dizi faktörü göz önünde bulundurmalıyız.
Her ülkeye bağlı olarak biraz
değişmesine rağmen, İspanya'da, süt veren kadınlarda 1.500 mg'a ulaşan 800 mg
kalsiyum alınması tavsiye edilir.
İnsanların inek sütü içmesi
şart mı?
Anne insan sütü, inek
sütünden daha az kalsiyum içerir ve hatta emziren bebekler, inek sütü içen
bebeklerden daha iyi kalsiyum emer.
Günümüzde birçok bilimsel
çalışma, inek sütünün alerjiler, astım, çocuk diyabet, mukusun artması ve
toplanması, savunmamızın tükenmesi ve kronik yorgunluk gibi bazı sağlık
sorunlarının katılımcılarından biri olduğunu göstermektedir.
John Hopkins pediatrik
hastanesinin başı Dr. Oski, süt ürünleri diyetten çıkarıldığında astım ve
sinüzit vakalarının iyileştiğini ve hatta ortadan kalktığını açıklıyor.
Toronto'daki çocuk hastanesinin doktorları Hans ve Michael Dosch'un
çalışmalarında, hayvan sütünün tüketiminin çocuk diyabetini nasıl artırdığını
görebiliyoruz.
Aşağıda listelenen en iyi
kalsiyum yönünden zengin besinler maksimum süt azaltmak ve yerine yukarıda
maruz hastalıklara eğilimli olsa daha iyi inek sütü asimile edebilir kendi
vücut tiplerine göre insanlar, sebze, bulunmakla birlikte .
Mandırasız kalsiyum açısından
zengin besinler
Biz doğayı gözlemlemek için
durdurursanız yeşil de bu yaprakları bize süt ürünleri için sahte ihtiyacının
bir fikir verir böyle zürafalar, inekler, filler ya da at gibi büyük kemik
yapılara sahip hayvanlar (kalsiyum ve magnezyum açısından zengin) beslemek
görüyoruz Güçlü kemiklerimizi inşa etmek ve korumak için.
Bitki dünyasının içinde
aşağıdaki kalsiyum Kredi hesaplama
yönünden
zengin besinler şunlardır: susam, Chia tohumu, haşhaş, badem, fındık, ceviz,
brokoli, lahana, brokoli, lahana, tere, maydanoz ve baklagiller gibi sebzeler
soya fasulyesi ve nohut gibi.
Kalsiyum açısından zengin
diğer yiyecekler de algler. Pişmiş Hiziki yosunlarının bir çorba kaşığı
sütünden daha fazla kalsiyum içerdiğini akılda tutmalıyız. Yüksek kalsiyum
içeriğine sahip diğer algler kombu, wakame veya arame'dir.
Ispanak ve kakao önemli
miktarlarda kalsiyum içeriyor olsa da, yüksek oksalat içerikleri bağırsak
seviyesinde emilimini engeller.
Kalsiyum asimilasyonu
Vücudumuz sebze, tohum,
kuruyemiş ve alglerden daha iyi kalsiyum emer. Bunun belirli miktarlarda fosfor
içerdiğine inanılmaktadır.
Güneş banyosu faydalıdır
çünkü vücudumuzun kalsiyum emilimini teşvik ederek D vitamini yapmasına
yardımcı olur.
Her iki kalsiyum için
vücudumuzun magnezyumun bir kısmına ihtiyacı vardır, çünkü her ikisi de
kemiklerin mineralizasyon sürecine müdahale eder.
Magnezyum birçok önemli
fonksiyona müdahale eder. Başlıca buğday tohumu, kelp, susam, bira mayası,
kakao ve baklagillerde magnezyum bulabiliriz.
Kemiklerden kalsiyumu
kaybetmemize yardımcı olan nedir?
Çok fazla hayvansal protein
yemenin, öğünlere çok fazla tuz koyduğunu ve beyaz şekerin, idrar yoluyla
kalsiyumun yok edilmesini artırdığını hesaba katmalıyız.
Rafine beyaz şeker ve diğer
rafine gıdalar (beyaz unlar gibi) ancak mineraller içerir. Bu tür besinleri
tükettiğimizde vücudumuzun metabolize edilmesi için kemiklerimizden
"almak" olan kalsiyum ve magnezyum gerekir.
Uzun vadede, eğer diyetimiz
bu tür bir rafine diyete dayanıyorsa, vücudumuz bir magnezyum ve kalsiyum açığı
oluşturacak ve sonuçlarına katlanacaktır.
Ek bir ek ne zaman
ihtiyacımız olabilir?
Fazlalık, diğer birçok alanda
olduğu gibi, sorunlara neden olabilir. Böylece, çok fazla kalsiyum alırsak,
demir ve çinko açığını artırabilir, böbrek taşı oluşumu riskini artırabilir
veya kardiyovasküler sistemde Kredi hesaplama
birikebilir.
İdeal olan:
Önerilen miktarlara mümkün
olduğunca yaklaşın.
Bitkisel kökenli kalsiyum
bakımından zengin yiyecekler alın.
Diyetimiz, kalsiyumun doğru
asimilasyonu için magnezyum, fosfor ve D vitamininin iyi katkılarına sahiptir.
Yorumlar
Yorum Gönder