Mandioca Unu Özellikleri
Mandioca unu, çölyak
hastalığı olan veya gluteni duyarlılığı olan kişiler için mükemmel bir şekilde
geçerlidir ve her çeşit Kredi hesaplama
hamur
işi yapmak için mükemmel bir seçenektir.
Mandioca Unu Özellikleri
1 Cassava
2 Mandioca unu nasıl yapılır?
3 Cassava Unu ile neler
yapılabilir?
4 Manyok Ruloları
manyok
Cassava, pirinç ve mısırdan
sonra tropikal bölgelerdeki en önemli kalori kaynağıdır. Milyonlarca insan
Afrika, Asya ve Latin Amerika'daki manyoklara bağımlıdır.
Manyok ana özelliği nişasta
karbonhidrat zenginliği, aynı zamanda kalsiyum, magnezyum, fosfor, potasyum,
demir ve C vitamini açısından zengin, B, Birkaç protein ve yağ içerir.
Hassas bir mide (ülser,
gastrit, ishal, çölyak hastalığı, vb) olan çocuklar veya yetişkinler için
önerilen sindirimi çok kolay sindirimi kolay bir besindir.
Bu, çiğ yenmemesi gereken bir
gıdadır, ayrıştığında zehirli bileşiklere yol açan siyanojenik glikozitler
olarak adlandırılan maddeler içerir . Bu glikozitler, aseton ve siyanüre
ayrışan hidrokiyanik aside yol açan bitkiye özgü bir enzim tarafından bozunur .
Tatlı çeşidi sadece toksik
bileşenleri ortadan kaldırmak için pişirilmelidir. Bununla birlikte, acı
olanın, sonraki pişirme ile birlikte, yenileyene kadar hidrokiyanik asit
içeriğini azaltacağı önceki bir işleme ihtiyacı olacaktır.
Bu durumda, kullanılan
teknik, bu kökün tüketildiği dünyanın bölgesine göre değişir. Örneğin,
Amerika'da manyok un su ile Kredi hesaplama
karıştırılır,
ince bir tabaka halinde gerilmiş ve yaklaşık beş saat boyunca bırakılmış kalın
bir kütle oluşturur. O zaman, bir gaz olan hidrokiyanik asit, daha sonra
yenilebilir unu bırakan hamurdan çıkar. Bununla birlikte, Afrika'da, bu işlem
aynı zamanda anti-besin içeriğini de azalttığından, kökün soyulmasını ve
sulandırılmasının üç gün boyunca su içinde bırakılmasını içeren başka bir
sistem kullanırlar.
Mandioca unu nasıl yapılır?
Suyu rendeleyin, bundan sonra
suyu çıkarmak için basın. Yangında ya da güneşte kurutulduktan sonra, manyok
nişastasının sedimantasyonla elde edildiği ince ve ince bir un elde etmek için
öğütülür ve tapyoka elde edilir. Bu işlem sayesinde yüksek miktarda toksin
içeren "acı" çeşitler bile yenilebilir.
tapyoka nişastası manyok
verilen isimdir. Pazarda farklı formlarda, farklı boyutlarda un, pul veya küçük
inciler bulunabilir .
Mandioca unu, çölyak
hastalığı olan veya gluteni duyarlılığı olan kişiler için mükemmel bir şekilde
geçerlidir ve her çeşit hamur işi Kredi hesaplama
yapmak
için mükemmel bir seçenektir.
Kolay sindirimi ve içerdiği
büyük miktarda CH için sporcular için süper bir besindir. Barlar, ekmekler ve
çok şey çıkartabilirsiniz.
Cassava Unu ile neler
yapılabilir?
Bitirmek için manyok un ile
rulo için bir reçete koyacağım. Umarım beğenirsin!
Mandioca ekmeği ruloları
Malzemeler (6-8 rulo için)
150 gr manyok unudur.
125 gr pirinç unu.
120 ml pirinç sütü
Bakire ayçiçek yağı (iki adet
squirts, çok akıcı hale gelene kadar).
1 yumurta
Sadece yarım çay kaşığı tuz.
hazırlık
Bir tencereye süt koyun,
yüksek sıcaklıkta yağ ve tuz bir sıçrama. Tuz çözülene kadar iyice karıştırın
(değilse, altta kalır ...). Kaynama NOKTASI manyok ununa koyun ve bir çatalla
karıştırın. Yağ çok akışkan hale gelene ve kasenin toprağından çıkana kadar
azar azar yağ ilave edin.
Biraz soğumaya bırakın.
Artık yanmazsanız, yumurtayı
ekleyin ve iyice karıştırın.
Hamur artık bu kadar yapışkan
olmayana kadar pirinç unu azar azar ilave etmeye başlayın.
Daha fazla veya daha az
yönetilebilir olduğunda, ellerimizi ve masayı unlayın. Birkaç dakika yoğurun,
yeterince kuruyana kadar pirinç unu ekleyin.
Altın rengi ve gevrek olana
kadar 180º'de pişirin.
Yorumlar
Yorum Gönder