Mandioca Unu Özellikleri



Mandioca unu, çölyak hastalığı olan veya gluteni duyarlılığı olan kişiler için mükemmel bir şekilde geçerlidir ve her çeşit Kredi hesaplama hamur işi yapmak için mükemmel bir seçenektir.
Mandioca Unu Özellikleri
1 Cassava
2 Mandioca unu nasıl yapılır?
3 Cassava Unu ile neler yapılabilir?
4 Manyok Ruloları
manyok
Cassava, pirinç ve mısırdan sonra tropikal bölgelerdeki en önemli kalori kaynağıdır. Milyonlarca insan Afrika, Asya ve Latin Amerika'daki manyoklara bağımlıdır.
Manyok ana özelliği nişasta karbonhidrat zenginliği, aynı zamanda kalsiyum, magnezyum, fosfor, potasyum, demir ve C vitamini açısından zengin, B, Birkaç protein ve yağ içerir.
Hassas bir mide (ülser, gastrit, ishal, çölyak hastalığı, vb) olan çocuklar veya yetişkinler için önerilen sindirimi çok kolay sindirimi kolay bir besindir.
Bu, çiğ yenmemesi gereken bir gıdadır, ayrıştığında zehirli bileşiklere yol açan siyanojenik glikozitler olarak adlandırılan maddeler içerir . Bu glikozitler, aseton ve siyanüre ayrışan hidrokiyanik aside yol açan bitkiye özgü bir enzim tarafından bozunur .
Tatlı çeşidi sadece toksik bileşenleri ortadan kaldırmak için pişirilmelidir. Bununla birlikte, acı olanın, sonraki pişirme ile birlikte, yenileyene kadar hidrokiyanik asit içeriğini azaltacağı önceki bir işleme ihtiyacı olacaktır.
Bu durumda, kullanılan teknik, bu kökün tüketildiği dünyanın bölgesine göre değişir. Örneğin, Amerika'da manyok un su ile Kredi hesaplama karıştırılır, ince bir tabaka halinde gerilmiş ve yaklaşık beş saat boyunca bırakılmış kalın bir kütle oluşturur. O zaman, bir gaz olan hidrokiyanik asit, daha sonra yenilebilir unu bırakan hamurdan çıkar. Bununla birlikte, Afrika'da, bu işlem aynı zamanda anti-besin içeriğini de azalttığından, kökün soyulmasını ve sulandırılmasının üç gün boyunca su içinde bırakılmasını içeren başka bir sistem kullanırlar.
Mandioca unu nasıl yapılır?
Suyu rendeleyin, bundan sonra suyu çıkarmak için basın. Yangında ya da güneşte kurutulduktan sonra, manyok nişastasının sedimantasyonla elde edildiği ince ve ince bir un elde etmek için öğütülür ve tapyoka elde edilir. Bu işlem sayesinde yüksek miktarda toksin içeren "acı" çeşitler bile yenilebilir.
tapyoka nişastası manyok verilen isimdir. Pazarda farklı formlarda, farklı boyutlarda un, pul veya küçük inciler bulunabilir .
Mandioca unu, çölyak hastalığı olan veya gluteni duyarlılığı olan kişiler için mükemmel bir şekilde geçerlidir ve her çeşit hamur işi Kredi hesaplama yapmak için mükemmel bir seçenektir.
Kolay sindirimi ve içerdiği büyük miktarda CH için sporcular için süper bir besindir. Barlar, ekmekler ve çok şey çıkartabilirsiniz.
Cassava Unu ile neler yapılabilir?
Bitirmek için manyok un ile rulo için bir reçete koyacağım. Umarım beğenirsin!
Mandioca ekmeği ruloları
Malzemeler (6-8 rulo için)
150 gr manyok unudur.
125 gr pirinç unu.
120 ml pirinç sütü
Bakire ayçiçek yağı (iki adet squirts, çok akıcı hale gelene kadar).
1 yumurta
Sadece yarım çay kaşığı tuz.
hazırlık
Bir tencereye süt koyun, yüksek sıcaklıkta yağ ve tuz bir sıçrama. Tuz çözülene kadar iyice karıştırın (değilse, altta kalır ...). Kaynama NOKTASI manyok ununa koyun ve bir çatalla karıştırın. Yağ çok akışkan hale gelene ve kasenin toprağından çıkana kadar azar azar yağ ilave edin.
Biraz soğumaya bırakın.
Artık yanmazsanız, yumurtayı ekleyin ve iyice karıştırın.
Hamur artık bu kadar yapışkan olmayana kadar pirinç unu azar azar ilave etmeye başlayın.
Daha fazla veya daha az yönetilebilir olduğunda, ellerimizi ve masayı unlayın. Birkaç dakika yoğurun, yeterince kuruyana kadar pirinç unu ekleyin.
Altın rengi ve gevrek olana kadar 180º'de pişirin.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mandibular Symphysis Nedir?

Sinir Plexus nedir?

Nakit inek 'Nakit İnek' nedir?